Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a anunțat demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică în vederea realizării proiectului „Modernizarea infrastructurii din zona Orizont-strada Mercur și Amenajarea Pieței Casei de Cultură„, Onești.

În documentele prezentate de municipalitate care vizează reproiectarea din punct de vedere urbanistic piațetei casei de Cultură sunt prevăzute mai multe lucrări, și anume: modernizarea fântânilor arteziene (de fapt, va rămâne o singură fântână arteziană realizată la nivelul pavimentului), înlocuirea pavajului, crearea unor spații de recreere dotate cu bănci și echipamente ci diferite destinații, plantare de arbuști și arbori, montarea unor stâlpi de iluminat ornamentali, crearea de spații verzi și stație wi-fi.

La amenajarea piațetei se are în vedere asigurarea unor suprafețe libere, destul de generoase, care să permită organizarea unor manifestări prilejuite de spectacole în aer liber, vor fi montate pavele noi, bănci din lemn, cu aspect modern, mobilier urban și vor fi amenajate spații de recreere pentru fiecare categorie de vârstă.

Piațeta Casei de Cultură va fi împărțită în cinci zone distincte:

  • Zona centrală a piețetei, care va fi dotată cu fântână arteziană (amplasarea acesteia se va face în centrul zonei, spații de recreere dotate cu bănci grupate aerisit, spații cu bănci grupate sub forma unui separeu, spațiu verde prevăzut cu gazon rezistent circulației pietonale, arbuști și arbori. Zona centrală a piațetei ocupă o suprafață de 10.074 mp, având ca punct central fântâna arteziană. În jurul fântânii arteziene, vor fi dispuse cinci zone cu spațiu verde.

Atenție! Municipalitatea oneșteană, în calitate de beneficiar al proiectului, propune păstrarea elementului decorativ din centrul fântânii arteziene existente în piațetă în momentul de față.

Zona centrală a cuprinde și o zonă pentru evenimente, un spațiu liber generos, dotat cu surse de energie electrică și prevăzut cu hidranți. Spațiul va fi destinat amenajării unei scene pentru spectacole în aer liber.

  • Spațiu de recreere destinat vârstnicilor
  • Spațiu de recreere destinat adolescenților
  • Spațiu de joacă pentru copii
  • Spațiu de tranzit, destinat parcărilor pentru mașini și autocare.

Dacă sunteți curioși, iată mai jos și caracteristicile tehnice ale investiției: