Lucrările de reparații pe Drumul Național 11, în serpentinele de la Măgura, vor începe la 1 septembrie, a anunțat prefectul județului Bacău, Leonard Bulai, într-un comunicat de presă. Prefectul a precizat că se speră ca lucrările de reparații să se finalizeze până la iarnă iar traficul să poată reveni la normal pe drumul care leagă municipiile Onești și Bacău.

Prefectul Leonard Bulai a discutat, ieri, cu șeful Secției Drumuri Naționale Bacău, Alexandru Tcaciuc, cu privire la circulația pe DN 11, pe raza comunei Măgura, unde pe un sector de drum au fost impuse restricții (se circulă dirijat cu ajutorul semafoarelor, alternative, pe un singur sens de mers)

Din cauza ploilor, în zona respectivă a avut loc o alunecare de teren.

„Știu că traficul este îngreunat, tocmai de aceea, s-au depus toate eforturile pentru a găsi un constructor serios care să își asume lucrarea pe situații de urgență, cât mai repede.

Hotărârea CJSU datează din 28 iulie și deja la acest moment putem spune că avem și un calendar de execuție.

Deși termenul maxim este de șase luni, firma ne-a dat asigurări că va finaliza lucrarea până la începutul iernii. Îi rog pe conducătorii auto să aibă în continuare răbdare, pentru că, practic, restricțiile se vor aplica în continuare pe acest sector de drum”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

Pe de altă parte, se mai arată în comunicatul de presă menționat, în scurt timp traficul va reveni la normal la Hârja, unde tot pe DN 11, au avut loc lucrări de rânguire a unui versant și stabilizarea cu plase de protecție și de retenție, pentru a evita prăbușirile de pietre înregistrate în zonă, precum și construirea unui zid de sprijin.

Lucrarea a avut termen 6 luni și se va finaliza la timp, iar circulația se va relua integral. (foto: Prefectura Bacău)