În urma analizei documentaţiei depuse la DSP Bacău, Spitalul Municipal Oneşti a primit avizul favorabil redeschiderii începând cu 1 iulie, în vederea tratării pacienţilor non-COVID, a anunțat primarul Municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.  

În prima etapă vor fi tratate urgenţele medico-chirurgicale din sistemul 112 și, în funcție de patologie şi severitate, vor fi internate în spital în zone tampon unde vor fi testate RT-PCR. În funcție de rezultatul la testul Covid-19, pacienţii vor fi trataţi pe secţiile non-COVID sau în zonele COVID ale spitalului.
În a doua etapă, începând cu data de 6 iulie, vor fi internaţi şi pacienţii non-COVID cu afecţiuni cronice aflaţi sub tratament și în evidenţa medicilor specialiști.
Testul RT-PCR pentru pacienţii care urmează să fie internaţi în spital, în baza deciziei medicului specialist, este gratuit şi se eliberează în 24 de ore.
Circuitele pentru zonele care tratează pacienţi COVID-19 sunt complet separate (inclusiv în zona lifturilor) de secţiile non-covid ale spitalului, fiind exclusă orice posibilitate de intersectare a pacienţilor şi personalului medical din cele două zone.
Procedura de acces în Policlinică se regăseşte şi pe site-ul spitalului iar în zilele următoare va fi publicată şi procedura de internare.