Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului românesc Dedeman, plănuiesc să dea o nouă lovitură în cursul anului 2023. Proprietarii Dedeman vor să cumpere o unitate de producție din Bihor.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl mai dau o lovitură financiară. Producătorul clujean de cărămizi, Cemacon, a raportat o cifră de afaceri de peste 221 de milioane lei, în 2022.

Cemacon (simbol bursier CEOn) a avut un profit net de 69,847,374 milioane de lei, potrivit unui raport oficial de pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Cemacon SA este controlată de către Frații Pavăl în proporție de 94,9601%, prin două vehicule de investiții PAVĂL HOLDING S.R.L. cu 78.2031% și PIF INDUSTRIAL SRL cu 16.757%.

Planurile Cemacon în 2023

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor. Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se arată în raportul companiei. (sursa: bugetul.ro; foto: imagine ilustrativă)