După temperaturile de primăvară din ultimele zile, vremea schimbă foaia. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ninsori și viscol, în aproape toată țara. Alerta intră în vigoare în această noapte și este valabilă până sâmbătă, notează observatornews.ro.

Astfel, în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea, potrivit ANM.

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Vremea s-a răcit și ea accentuat, după câteva zile deosebit de calde pentru această perioadă a anului. „Începând cu ziua de vineri, vremea se va răci accentuat în regiunile sudice şi sud-estice. O masă de aer rece va coborî temperaturile cu 10…15 grade, comparativ cu ziua de joi. Spre seară vor fi precipitaţii sub formã de ploaie în Dobrogea, mixte în Muntenia şi Oltenia şi mai ales ninsori în Banat, Crişana şi izolat în celelalte regiuni. La munte va ninge, iar mai ales în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali zãpada va fi spulberatã. Pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 3 grade”, au spus meteorologii. (foto: imagine ilustrativă)