Câteva mii de oneșteni au mers, azi-noapte, la slujba de Înviere. Mânați de fiorul credinței, credincioşi ortodocşi, dar şi de alte confesiuni, oameni simpli, dar şi personalităţi din diverse domenii de activitate – cu toţii au venit la lăcașurile de cult din oraș pentru a lua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, de la mormântul Mântuitorului. 

Au aprins lumânările, au înconjurat biserica, au ascultat cuvântul Sfintei Evanghelii, au intonat „Hristos a înviat!”, au participat la Utrenia Învierii şi, în final, cei mai rezistenți dintre ei, care au stat până spre zorii zilei, au luat paşti (anafură) pentru ei şi pentru cei dragi.

Cu sufletele pline de lumină, bucurie şi speranţă, credincioşii s-au întors la casele lor, ducând cu ei lumânarea de la Înviere.

“Lumina de Paşti este este un simbol la fel ca bradul de Crăciun. Dacă nu aş veni nu aş simţi zilele de Paşti. Pentru mine înseamnă pace, speranță, iertare, viață veșnică”, a spus o credincioasă ce a luat parte la slujba de Înviere alături de soțul și de băiețelul lor, la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh”.

Potrivit tradiţiei, lumânarea trebuie păstrată cu cea mai mare sfinţenie tot anul, pentru a o avea la îndemână şi a o putea aprinde atunci când apare vreun necaz.