Marți dimineață, au sunat alarmele specifice microhidrocentralelor de pe Siret și Bistrița, pentru avertizarea populației din Bacău. Precipitațiile abundente a crescut riscul inundațiilor, iar autoritățile au luat decizia deversării apelor din baraje, relatează zdbc.ro.

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Siret, de la ora 6:00 se deversează apa din acumulările Gârleni, Lilieci și Bacău 2.

Chiar dacă a expirat avertizarea cod portocaliu de precipitații, pericolul nu a trecut. Județul Bacău, ca de altfel toată țara, intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care ține până joi, 25 iunie, ora 10.00.

Meteorologii menționează că “în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.” (foto: imagine ilustrativă)