O nouă zi de haos în Republica Moldova, ţară cunoscută pentru instabilitatea politică. Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţie, în urmă cu puţin timp, pe preşedintele Igor Dodon. Decizia a fost luată după ce acesta a ignorat deciziile instituţiei şi nu a dizolvat Parlamentul, deşi acesta nu alesese un guvern în timpul prevăzut de lege. Aseară, Legislativul a votat un nou premier, pe Maia Sandu, un nou Executiv şi o rezoluţie care declară Republica Moldova „stat capturat”, relatează digi24.ro.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar şi este obligat să dizolve Parlamentul, transmite Unimedia.

Într-un parlament pe jumătate gol şi cufundat în întuneric, deputaţii pro-europeni din blocul ACUM şi pro-ruşii din Partidul Socialiştilor şi-au dat mâna ca să formeze o coaliţiei de guvernământ. Demersul a fost susţinut mai mult sau mai puţin activ de ambasadele Rusiei, Statelor Unite şi Uniunii Europene. Maia Sandu a fost propusă să conducă noul executiv. Această coaliţie, pe care pro-europenii au dat în scris înainte de alegeri că nu o vor face, are un singur scop: scoaterea din viaţa publică a lui Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat şi cel acuzat că, din umbră, controlează toată ţara, mai scrie sursa citată. (foto: kremlin.ru)

Articolul integral AICI