Mihaela Cambei și-a reconfirmat valoarea în cadrul întrecerilor Campionatelor Naționale de Haltere pentru tineret (23 de ani), de la Bistrița (8-11 august), asigurându-și cu această ocazie participarea la Europenele de Cadeți.

La Bistrița, Mihaela Cambei (foto mare) nu le-a dat nicio șansă celorlalte concurente de la categoria ei de greutate (48kg). Halterofila de la CSM Onești a cucerit trei medalii de aur, după ce a terminat învingătoare la ambele stiluri (66kg la “smuls”, 87kg la “aruncat”), precum și la “total” – 153 kg.

Sportiva antrenată de Cristina Maftei este deja o certitudine a halterelor românești. În urma rezultatelor obținute în întrecerile de la Bistrița, Mihaela Cambei a fost selecționată în lotul României pentru Campionatele Europene de Cadeți, din luna septembrie, din Albania.

La Europenele de cadeți din Albania, clubul CSM Onești va mai avea însă un reprezentant, este vorba despre Marinela Moroșan (foto 3, alături de antrenorul Marin Zăldoi).

În cadrul categoriei 63kg, Marinela Moroșan a cucerit la Campionatele Naționale de Tineret de la Bistrița 3 medalii de bronz, cu următoarele performanțe: 83kg la “smuls”, 100kg la “aruncat”, 183kg la “total”.

La bilanțul CSM Onești la Naționalele de haltere pentru tineret – 3 medalii de aur, 1 de argint și 7 de bronz – au mai contribuit Silviu Blidari (categoria 56kg) – bronz la “smuls” (100kg), Maria Drăghici (categoria 75kg) – trei medalii de bronz la “smuls” (68kg), “aruncat” (83kg) și la “total” (151kg) și Andrei Moroșan (categoria 69kg) – argint la “aruncat”(131kg).