Magistraţii Curţi de Apel Bucureşti au admis, marţi, 13 februarie, cererea de extrădare venită din partea SUA pentru cei doi hackeri români care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington, Mihai Alexandru Işvanca (25 de ani), originar din Onești, şi Eveline Cismaru (28 de ani), în timpul pregătirilor pentru ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017.

În cazul oneșteanului Mihai Alexandru Ișvanca, s-a hotărât amânarea predării până la soluţionarea unui dosar aflat la DIICOT Bacău sau, în caz de condamnare, până la punerea în libertate a acestuia. De asemenea, instanţa a stabilit eliberarea lui Mihai Alexandru Işvanca, arestat preventiv pe 16 decembrie, informează stiripesurse.ro.

În ceea ce o priveşte pe Eveline Cismaru, judecătorii au decis menţinerea arestării provizorie la domiciliu, în vederea predării, până la data de 14 martie, însă decizia nu este definitivă.

Potrivit AFP, o plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru, sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

În perioada 9-12 ianuarie 2017, cei doi hackeri au accesat sistemul de camere de supraveghere și au reușit să instaleze doi viruși de tip ransomware, numite “Cerber” și “Dharma” pe calculatoarele Poliției Metropolitane din Washington. Breșa în sistemul de securitate, provocată ce hackerul oneștean și de partenera sa, a fost descoperită de Serviciile Secrete cu doar 8 zile înainte de ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Sursa foto: observator.tv