Grupul Şerban din Oneşti, judeţul Bacău, cu activităţi în cultivarea şi comercializarea cerealelor şi oleaginoaselor, creşterea păsărilor, morărit şi panificaţie, patiserie şi cofertărie şi alimentaţie publică, dezvoltă o nouă direcţie de business, legumicultura, după ce a semnat un contract cu PepsiCo pentru producţia de cartofi pentru chips-uri, scrie zf.ro.

„Am creat o nouă linie de business, de producţie de le­gume. Am început cu 250 de hectare de cartofi, pe care o să îi vin­dem în pieţe şi industrializat pentru PepsiCo, care va pro­duce chips-uri în România, la Popeşti-Leordeni, cu cartofi ro­mâneşti, pentru clienţii români. Acest contract ne-a dat curaj şi am promis că vom livra 6.000 de tone de cartofi şi nu ne oprim aici. Vrem să dezvoltăm legumicultura“, a explicat Ovidiu Bucătaru, Chef Financial Officer al Grup Șerban Holding.

El adaugă că au semnat un contract şi cu Agrana pentru pro­ducţia de sfeclă de zahăr şi au început să cultive 150 ha. Compania cultivă şi ceapă, morcovi şi alte rădăci­noa­se, dar şi porumb pe circa 200 de hectare. Compania a investit 1,2 mil. euro în infrastructura de irigaţii pentru cele 600 de hectare.

În 2019, grupul a încheiat cu afaceri de 70 de milioane de euro.

PepsiCo deține mărcile de chips-uri Lay’s, Doritos, Fritos.