Doi români au furat toate coletele, în prima lor zi de muncă la o firmă de curierat din Germania. Un al treilea român i-a aşteptat cu duba pregătită să o încarce şi să plece toţi trei spre ţară, scrie observator.tv.

În seara zilei de joi, 10 ianuarie, o patrulă a poliției din Schweinfurt-Werneck a oprit pe autostrada A7 un Mercedes Sprinter, la bordul căruia se aflau trei români, de 41, de 23 și de 24 de ani.

În urma controlului de rutină efectuat, polițiștii au descoperit 12 saci de gunoi plini cu pachete care conțineau îmbrăcăminte și diverse dispozitive electronice.

“Șoferul, un român în vârstă de 41 de ani, le-a spus polițiștilor că transportă coletele la un orfelinat din România. Polițiștii au devenit suspicioși după ce au observat că unele dintre pachete aveau etichete și documente de livrare. Vehiculul a fost imobilizat, iar verificările ulterioare au stabilit că pachetele erau furate”, mai relatează sursa citată.

Anchetatorii au stabilit că doi dintre cei trei români, asupra cărora s-a luat măsura reținerii, au lucrat o singură zi la o firmă de curierat din zonă, iar prima livrare a fost și ultima, pachetele din Sprinterul oprit fiind furate.