O alertă de ger puternic a fost emisă de specialiştii Severe Weather Europe, iar proiecţiile arată că în România va fi deosebit de frig în zilele imediat următoare, urmând a se înregistra -12, chiar şi -16 grade Celsius.

În raport se precizează că în România se vor înregistra temperaturi mai scăzute cu 12 grade Celsius în ultimele zile din noiembrie, faţă de cifrele normale pentru această perioadă.

Specialiştii Severe Weather Europe precizează că un val de ger puternic, care vine de pe teritoriul rusesc se îndreaptă spre Europa şi a ajuns deasupra României în cursul nopţii, urmând a fi prezent şi pe parcusul zilelor următoare.

Valul de aer siberian îşi va face simţită prezenţa şi în celelalte ţări europene, însă în România se vor înregistra printre cele mai scăzute temperaturi.

Specialiştii anunţă nopţi şi dimineţi deosebit de reci, cu ameliorări uşoare spre mijlocul zilei.

Anomaliile de temperatură provocate de valul de frig siberian vor avea ca rezultat o scădere semnificativă, urmând a se înregistra cu 12 grade mai puţin faţă de media normală.

Şi Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de ninsori, urmând a se înregistra în toată ţara intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheață. (sursa: observator.tv)