Dacă anul trecut Viitorul Curița pierdea barajul de promovare în Liga a 3-a în fața formației Sănătatea Darabani (0-1 și 3-4), Gauss, câștigătoarea ediției 2017-2018 a campionatului județean Bacău, a izbutit să depășească reprezentanta județului Botoșani printr-o dublă victorie și să acceadă în eșalonul al treilea.

Pe un teren foarte dificil, mustind de apă (de altfel, startul jocului a fost întârziat cu o oră, pentru a fi îndepărtată cât mai mare parte din apă, acțiune la care au pus mâna și suporterii băcăuani), Gauss Bacău s-a impus, sâmbătă, 30 iunie, în fața botoșănenilor de la Avântul Albești, cu 1-0, la fel ca în manșa-tur a barajului de promovare.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Dobârceanu, în minutul 20.

Astfel, cu scorul general de 2-0, Gauss Bacău și-a câștigat dreptul de a evolua în Liga a 3-a, acolo unde, după cum informează desteptarea.ro, ar putea apărea sub un alt nume – Asociația Club Sportiv Suporter FCM Bacău.

Prin succesul obținut în fața celor de la Avântul Albești, Gauss Bacău a răzbunat-o oarecum pe Viitorul Curița, după ce gruparea de lângă Onești era condamnată să joace tot în Liga a 4-a de către Sănătatea Darabani, care îi învingea pe Rareș Mihalache și compania erau învinși în dublă manșă: 3-4 și 0-1.

Prin accederea în Liga a 3-a, Gauss a devenit reprezentanta județului Bacău în al treilea eșalon valoric, în condițiile în care Aerostar a urcat, tot în această vară, o treaptă mai sus, în Liga a 2-a.

Sursa foto: facebook.com/pg/fcm1950