Gara Onești a primit o spoială și atât din partea celor care o administrează – Regionala CFR Galați – înaintea sosirii Trenului Regal, care îi va aduce la Onești pe Altețele Lor Principesa Margareta și Principele Radu.

Au fost văruite vreo două borduri, iar gropile săpate de timp în peronul gării au fost astupate cu un amestec de nisip și pietriș, cam asta este tot ce s-a făcut. Și s-a mai cosmetizat puțin incinta gării, mirosul înțepător de urină dispărând ca prin minune.

În rest, pe sub băncile de plastic zac abandonate tot felul de gunoaie, iar un aurolac care mai mult ca sigur fusese izgonit peste zi a revenit “acasă”, odată cu lăsarea întunericului.

Principesa Margareta și Principele Radu vor ajunge la Onești marți, 11 iulie, Trenul Regal fiind programat să oprească în decorul descris pe scurt mai sus la ora 16.20.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor parcurge, cu Trenul Regal, un traseu simbolic, al aducerii aminte, de la Focșani la Onești, în cadrul unei serii de ceremonii organizate cu ocazia centenarului acțiunilor militare din timpul Primului Război Mondial, de la Mărăști, Mărășești și Oituz.

P.S. – Dreptul de administrare asupra Gării Onești ar fi complet neclar, acesta fiind disputat de CFR Călători și CFR Marfă, două dintre numeroasele companii care s-au desprins din instituția-mamă, fondată în 1880, cum ar fi, de pildă, și CFR Infrastructură.

P.P.S: – Pozele au fost realizate luni, 10 iulie, la orele 22.00.