Cea de-a doua ediție a concursului de off-road “Curița-Sticlărie”, care s-a încheiat duminică după-amiază, a fost un succes deplin, cele două probe ale întrecerii – Trophy (de navigație) și Trial (superspeciala contracronometru) – fiind urmărite cu sufeltul la gură de sute de spectatori.

Traseul foarte bine structurat i-a pus în dificultate pe participanți, multe mașini suferind avarii mai mici sau mai mari din cauza terenului accidentat.

“Un traseu splendid, o competiție excelent organizată de la un capăt la altul. Jos pălăria pentru Marius Dima și ceilalți organizatori!”, a spus unul dintre participanți.

Trialul a fost, de departe, proba cea mai gustată de public. “Eu am venit special de la Piatra Neamț (n.r. – între Onești și Piatra neamț sunt 96 de kilometri distanță) pentru proba asta de mare spectaculozitate și nu regret niciun moment alegerea făcută. Chiar a meritat efortul, a spus un tânăr.

Nefiind o etapă de Campionat Național – competiția s-a desfășurat însă sub egida FRAS – numele primilor trei clasați are mai puțină importanță. Contează un singur aspect, și anume faptul că, deși aflată abia la a doua ediție, Cupa “Curița-Sticlărie” la off-road a devenit deja un reper în rândul pasionaților acestui sport, care abia așteaptă să revină lângă Onești și anul viitor.