4 persoane au fost reţinute pentru 24 ore şi, ulterior, arestate preventiv pentru 30 de zile, în urma a 7 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău şi Timiş și de procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale.

La data de 15 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău şi Timiş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bacău şi Timiş, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate diferite cantități de droguri de risc, de mare risc (cannabis, hașiș, amfetamină, comprimate de extasy) si substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), o instalație pentru cultură indoor, telefoane mobile și tablete, sumele de 16.178 lei și 10.395 Euro.

5 persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, 4 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore. Ulterior, bănuiţii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)