Următoarea generație a Dacia Sandero, care va fi lansată undeva spre sfârșitul acestui an, suscită un interes deosebit în rândul jurnaliștilor de profil din toată Europa.

Jurnaliștii italieni de la Motori News scriu că “Dacia pregătește o revoluție” și că schimbările de la Sandero vor fi majore, în timp ce revista franceză Auto Plus a pus pe coperta unui număr de anul trecut un Sandero complet nou, pe care nu l-a mai văzut nimeni până acum.

Și unii, și alții spun că nou Sandero va crește în dimensiuni, urmând să aibă 4,30 metri, față de 4,07 metri cât are modelul actual.

În fotografiile publicate de Auto Plus se remarcă de altfel un Sandero mult mai robust, mai lung și mai lat decât modelele precedente. Se poate spune deci că noul Sandero va fi mai stabil dar și mai încăpător decât cele de până acum.

Dacă farurile și calandrul nu diferă prea mult de modelul din a doua generație, partea inferioară a feței a căpătat un design mai atrăgător, mai modern și cu o mai bună dispunere a proiectoarelor de ceață.

Potrivit playtech.ro, cele mai multe modificări de design apar în partea din spate. “Sandero e de nerecunoscut și seamănă ca design cu alte mașini mult mai scumpe, din aceeași categorie, cum ar fi Ford”, precizează sursa citată.

Economica.net, care îi citează pe italienii de la Motori News, menționează că pe noul Sandero vom regăsi frânare automată în caz de urgență, sistem de recunoaștere a pietonilor și un sistem MediaNav Evo 2.0 compatibil cu Android Auto și Apple Car. Iar în ceea ce privește prețul, acesta ar putea crește până la aproximativ 11.000 de euro.