UPDATE – 22.23: Incendiul de vegetație uscată de pe Dealul Perchiu a fost lichidat. Potrivit ISU Bacău, au ars circa 10 hectare de vegetație uscată, mărăciniș și litieră. Cauza incendiului: foc deschis în spații deschise. Au rămas în supraveghere 3 lucrători de la Ocolul Silvic.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu de vegetație destul de puternic a izbucnit pe Dealul Perchiul, de lângă Onești, fumul negru și gros fiind vizibil de la câțiva kilometric distanță – ȘTIREA INIȚIALĂ AICI

“Arde vegetație uscată, lăstăriș și litieră (pădure foioase) în focare izolate pe o suprafață de aproximativ 5 hectare. La fața locului acționează și 10 lucrători de  la Ocolul Silvic Livezi”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Dealul Perchiu de lângă Onești este un sit de importanță comunitară desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a habitatelor naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.