Polițiștii de prevenire, alături de jandarmi şi specialişti din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău şi Agenţia Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au continuat activităţile specifice pentru o vacanță în siguranță, dar și pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astăzi, 29 august a.c., polițiștii, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, au desfășurat activități preventive în Staţiunea Slănic Moldova.

Activitatea a vizat informarea copiilor, părinților, bunicilor, dar și a cetățenilor, în general, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, măsuri de prevenire a tâlhăriilor, furturilor şi a violenţei, reguli de circulaţie rutieră şi consecinţele nerespectării acestora, dar şi cu privire la prevenirea consumului de alcool și droguri sau prevederile Legii nr. 61 din 1991 referitoare la normele de convieţuire socială.

Poliţiştii au distribuit broșuri și pliante turiștilor şi copiilor aflați în staţiune privind teme precum furturile din locuințe, furturile din buzunare, violenţa domestică și siguranța copiilor.

De asemenea polițiștii le-au recomandat tinerilor să nu ia parte la fapte care contravin legii și sunt considerate contravenții sau infracțiuni, iar pe turişti i-au informat cu privire la modurile în care furturile din locuințe sau din buzunare pot fi prevenite. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)