Interpreta Alexandra Ungureanu urcă din nou pe o scenă din Onești, orașul său natal, cu ocazia Galei Învățământului Oneștean, care va avea loc marți, 13 iunie, la Sala Cinema “Capitol”.

În cadrul evenimentului organizat de Primăria Municipiului Onești și de Consiliul Local Onești, care va începe la ora 17.00, ar fi trebuit și premiați elevii cu cele mai bune rezultate la olimpiadele școlare naționale, în anul școlar 2016-2017, dar acest lucru nu se  va mai întâmpla, din cauze obiective.

“Există Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 99/2016, care interzice autorităților publice locale să mai acorde premii în bani elevilor și profesorilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale. Ordonanța respectivă prevede că premiile pot fi acordate doar elevilor care au obținut rezultate deosebite  la concursurile internaționale. În acest fel, elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale le vom acorda diplome, urmând ca în toamnă să le oferim și premii în bani, cu ajutorul unor sponsori, agenți economici din oraș care apreciază efortul depus de elevi și profesori și doresc să-i recompenseze financiar”, a precizat primarul muncipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Dacă nu vor exista premii în banii, elevii se vor putea bucura în schimb de un minirecital susținut de oneșnteanca Alexandra Ungureanu, care va urca pe scenă la finalul galei.