În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă întreg litoralul românesc. E alertă în tot sudul Europei, după ce acelaşi ciclon care a îndoliat Grecia și a făcut prăpăd în Italia şi în Croaţia (foto) se prognozează că va ajunge și în România.

Un sistem frontal va traversa teritoriul ţării noastre. Mare atenţie pentru zona litoralului în acest weekend pentru că acest sistem aduce din nou mase de aer rece, temperaturile vor scădea mai mult decât sunt acum, mai ales în partea de sud-est a ţării, acolo unde vor fi asociate şi cu sisteme noroase.

Conform semnalelor pe care le avem în momentul acesta, pare a fi mai degrabă  violent, cu ghilimelele de rigoare, în cantităţi. Este foarte probabil să înregistrăm cantităţi importante de apă, mai ales în partea de sud şi de est a ţării”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, pentru observator.tv.

O explicaţie a furtunilor violente este temperatura medie care, la nivel global, creşte de la un an la altul.  În Europa, luna iunie a fost cea mai călduroasă din 1880 pâna în prezent. (sursa foto: observator.tv)