Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, intră ca favoriți în cursa pentru cumpărarea întregului portofoliu de proprietăți deținut de investitorul imobiliar austriac CA Immo în România, o tranzacție cu o valoare potențială de peste 400 de milioane de euro, cea mai mare consemnată vreodată pe piața imobiliară locală, notează Profit.ro.

Dacă se concretizează tranzacția, frații Pavăl vor urca de pe locul 5 direct pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth și depășind competitori precum AFI Europe, Immofinanz și Liviu Tudor.

CA Immo are 7 proiecte de birouri în București și anume: River Place, Opera Center 1 și 2, Europehouse, Bucharest Business Park, Orhideea Towers și Campus 6.1. Suprafața cumulată a acestor proiecte îi asigură investitorului austriac locul 4 în piață, după Immofinanz. Majoritatea clădirilor de birouri ale companiei sunt foarte vechi. Opera Center are 20 de ani, Europe House 17 ani, iar Băneasa Business Park 14 ani.

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, a plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București. În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services) și farmacii (Farmacia Tei și Bebe Tei). (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI