Antreprenorii băcăuani Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, intră pe piața colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje, printr-o asociere, în premieră, cu grupul Vrancart, producător de hârtie, carton și ambalaje controlat de SIF Banat-Crișana, și cu Somplast, producător de repere din mase plastice, preluat recent de grupul TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de instalații din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Noua afacere a fraților Pavăl va fi derulată prin intermediul Ecorep Group, o companie înființată recent de către producătorul de accesorii și componente de schimb pentru mașini – unelte I.A.M.U. din Blaj, de Rom Paper Brașov, de Vrancart (toți trei controlați de SIF Banat – Crișana), de Somplast Năsăud și de Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească.

Rom Paper Brașov, fondat de doi profesori universitari, este unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, având în portofoliu și brandul Mototol. În 2018, compania a fost preluată de Vrancart.

Noua companie va opera în domeniul colectării și reciclării deșeurilor reciclabile și al transferului de responsabilitate privind deșeurile de ambalaje. Mai exact, se va alătura celor 13 Organizații care Implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producatorului (OIREP), licențiate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În pregătirea lansării pe această nișă, frații Pavăl au cumpărat, în urmă cu un an, circa 17% din Vrancart Adjud, într-o tranzacție de 27,5 milioane lei. (foto: imagine ilustrativă)