Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman și unii dintre cei mai bogați români, lucrează la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro într-o tranzacție record semnalată în exclusivitate de Profit.ro. Vila interbelică va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului, conform datelor Profit.ro.

După achiziția proprietății, Dragoș Pavăl a declarat pentru Profit.ro că doar exteriorul vilei fusese restaurat și că nu va fi utilizată ca locuință. Restaurarea fațadei a fost finalizată în primăvara anului 2018.

„Vila Hlebnikian din Capitală va fi transformată în sediu pentru companiile din grupul Pavăl Holding“, au transmis acum, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman, care are sediul central în Bacău.

Vila, cu o suprafață de peste 2.800 metri pătrați construiți, dispune de 31 de camere, 15 băi și este prevăzută cu lift. Suprafața utilă a casei este de 1.520 de metri pătrați și are la dispoziție un teren de 1.405 metri pătrați.

Are ca anexe un garaj de 312 metri pătrați, construit în 1940 și aflat, acum, în curs de demolare, o magazie și un adăpost antiatomic.

Vila interbelică de pe Aleea Alexandru, nr. 5, a fost scoasă la vânzare cu un preț de pornire de 5,2 milioane de euro prin intermediul casei de licitații Artmark Historical Estate și adjudecată la circa 5 milioane de euro, în cea mai mare tranzacție cu locuințe a anului 2018, potrivit surselor Profit.ro.

Chiar lângă această vilă, la numărul 1, se află palatul cumpărat în 2006 cu 7 milioane de dolari de patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, de la moștenitorul industriașului Max Auschnitt. (foto:imagine ilustrativă)