Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au lansat firma Navaria Ceramics, pentru fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică. Retailerul de bricolaj Dedeman comercializează deja o gamă de plăci ceramice sub brandul Navaria Ceramics, produse în Bulgaria, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Noua firmă a fost fondată de Paval Holding, compania de holding a fraților Pavăl.

Domeniul principal de activitate al Navaria Ceramics este fabricarea materialelor de construcții din argilă, iar activitatea principală este fabricarea plăcilor și dalelor din ceramică. În magazinele Dedeman este comercializată o gresie de exterior și interior porțelanată cu brandul Navaria Ceramics, identic cu cel al noii firme, produsă în Bulgaria.

Dedeman a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020). Retailerul a ajuns în acel an la 11.948 angajați (de la 11.374 angajați în 2020). După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, a plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, și alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca. În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară. Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel) și în transport fluvial (Transport Trade Services). (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI