Viitorul Curița a ratat șansa unei confruntări cu o echipă de tradiție din fotbalul românesc – în faza următoare a Cupei urmează să intre în competiție și cluburile din Liga a 2-a, printre care Rapid, Petrolul, U” Cluj, FC Argeș ori UTA Arad – după ce a pierdut la limită, scor 0-1, meciul cu KSE Tg. Secuiesc.

Unicul gol al partidei de pe stadionul CSM din Onești a fost înscris de Zsolt Tanko, în minutul 39 al întâlnirii.

Partida a avut două părți distincte. Prima repriză a aparținut echipei din Covasna, care în afara golului lui Tanko nu a avut însă ocazii importante. În actul secund, FC Viitorul a avut o posesie superioară, explicabilă în condițiile în care elevii lui Rareș Mihalache erau obligați să marcheze ca să rămână în cărțile calificării, însă fără rezultate notabile în fața porții adverse.

De altfel, reprezentația celor două echipe a fost destul de palidă, fiind influențată probabil și de temperatura ridicată de la ora jocului, arbitrul dictând mai multe pauze de hidratare.

La prima prezență în fața propriilor suporteri, FC Viitorul a apărut într-o formulă inedită. Rămas fără un fundaș central de calitate după plecarea lui Belecciu, Rareș Mihalache a fost nevoit să improvizeze. Cel ales să joace în centrul defensivei a fost golgeterul Vasile Padovei.

Padovei s-a achitat onorabil de sarcini, doar că în lipsa aportului său în ofensivă, Silviu Lupu a fost mai tot timpul izolat între fundașii adverși.

Abia pe final de joc, Vasile Padovei a fost trimis să joace pe postul pe care s-a consacrat, dar risipa de efort făcută de acesta, timp de 75 de minute, ca fundaș s-a simțit, “Pado” neavând acțiuni notabile la poarta covăsnenilor.

FC Viitorul a spus “adio” Cupei, dar pentru “alb-verzi” urmează un nou sezon de Liga a 4-a, în care nu mai este vizată promovare, ci promovarea tinerilor din pepiniera proprie.

INCIDENT NEPLĂCUT ÎN TRIBUNE

În toate ocaziile până acum, FC Viitorul a fost o gazdă bună pentru echipele adverse, cel mai bun exemplu în acest sens fiind derby-ul cu Gauss de acum două sezoane, la finalul căruia jucătorii băcăuani au fost serviți cu bere de amfitrioni.

La meciul cu KSE Tg. Secuiesc, oaspeții au avut parte de același tratament din partea organizatorilor, însă o mână de așa-ziși suporteri ai Viitorului, pesemne niște tineri teribiliști, au dat cu bâta în baltă.

Chiar la startul partidei, aceștia au afișat un banner conținând un mesaj xenofob – “Afară cu ungurii din țară – acțiune care a impus intervenția jandarmilor. Aceștia au confiscat banner-ul și, în primă fază, i-au evacuat din stadion pe suporterii respectivi, care au fost ulterior reprimiți.

Pentru acest incident, există posibilitatea ca FRF să amendeze clubul FC Viitorul, observatorul notând în raport cele întâmplate.