Mai mulți elevi ai Școlii postliceale sanitare “Carol Davila” din Onești lucrează zilele acestea cot la cot cu asistenți medicali din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca”, la cele două corturi de triaj epidemiologic instalate la intrarea în unitatea medicală.

Viitorii asistenți medicali, fete și băieți, lucrează în două schimburi, între orele 06.30-12.00 și 12.00-16.00. Au acceptat bucuroși să dea o mână de ajutor deși nu sunt remunerați pentru treaba asta, iar riscul de contaminare cu noul coronavirus este ridicat.

“Nu ne este frică de noul coronavirus, suntem pregătiți să înfruntăm acest dușman nevăzut, care a provocat atâta rău în lume!”, spun tinerii de la “Carol Davila”, a căror principală misiune este să preia persoanele care au programare la medicii specialiști și să le conducă, pe trasee bine stabilite, la secțiile unde trebuie să ajungă.

În curtea spitalului din Onești au fost montate două corturi de triaj epidemiologic, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 în rândul pacienților și a personalului unității medicale.