Prima zi a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru Sport în Onești” a strâns în Parcul Municipal din orașul natal al Nadiei Comăneci zeci de copii. Cu entuziasmul caracteristic vârstei, prichindeii aspiranți la o carieră sportivă au experimentat pe rând o mulțime de discipline sportive: gimnastică, judo, haltere, kickboxing, handbal, box, volei, badminton, qwan ki do, etc.

În cele câteva ore bune petrecute în parc ba în ringul improvizat de kickboxing, ba pe tatami întins direct pe iarbă ori aruncând mingea la poartă, micuții s-au distrat pe cinste. Iar părinții sau bunicii care și-au însoțit odraslele în parc, mândri nevoie mare, le-au făcut picilor zeci de poze, ca niște veritabili fotoreporteri. Pe lângă cluburile CSM și CSȘ Onești, au fost prezente în parc și grupări sportive private (Scorpions, Luu Van, OK Sport), oferta sportivă fiind astfel și mai diversificată.

Copiii, cu zbenguiala, adulții, cu treburile mai serioase. Jurnalistul Ștefan Olteanu a lansat cartea “Nadia <Miss Perfect>, povestea unei mari campioane” apărută la Editura Magic Print Onești, un volum în care autorul a recompus cu migală și răbdare istoria “Zeiței de la Montreal”. Ștefan Olteanu, dar și Ingrid Istrate, directorul CSM Onești, au ținut scurte cuvântări, iar de la mii de kilometri distanță, tocmai din Oklahoma, SUA, Nadia Comăneci a transmis un mesaj audio plin de căldură participanților la eveniment, mulțumindu-le tuturor pentru implicare și în mod special Elenei Pașcu Apăvăloaie – inițiatoarea proiectului prin care ziua de 18 iulie, când Nadia a a obținut prima notă de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal, a devenit Ziua Oneștiului – lui Ingrid Istrate și primarului Laurențiu Neghină.

Vicepreședintele Fundației “Nadia Comăneci”, Virgil Munteanu, a ținut să precizeze că “<Nadia Sports Experience> este un eveniment preluat din SUA, unde Nadia face asta și se bucură de un mare succes. „Nadia Sports Experience” se adresează copiilor între 7 și 11 ani și oferă șansa unică de a experimenta și testa abilitățile sportive la  peste 10 discipline sportive.”

A doua zi e evenimentului, duminică, 18 iulie, când se și împlinesc 45 de ani de la prima notă de 10 obținută de Nadia la Olimpiada din Canada, este dedicată activităților distractive de mișcare pentru întreaga familie.

Manifestările de azi se vor încheia cu o spectaculoasă proiecție laser, pe Dealul Perchiu, de la ora 21.30.