Pilotul oneștean Adrian Răspopa, decedat într-un accident petrecut în timp ce participa la Raliul Iașiului, a fost înmormântat astăzi la Biserica „Sfântul Nicolae” din Onești, în ropote de aplauze. Sute de oneșteni și prieteni dragi au ținut să-și ia rămas bun de la campionul lor.

Au curs râuri de lacrimi și s-au auzit strigăte de durere la înmormântarea campionului oneștean de raliuri Adrian Răspopa!

Sute de persoane s-au adunat, astăzi, la locuința părintească a pilotului Adrian Răspopa, pentru a-i aduce omagii și pentru a-l conduce apoi pe ultimul drum pe campionul oneștean.

Plecarea lui Adrian Răspopa la cele veșnice la doar 41 de ani a produs multă tristețe în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat.

Sute de oameni au îmbrăcat tricouri negre cu chipul pilotului inscripționat pe piept, sau un alt model, tot cernit, înfățișând mai multe pasaje din cariera și viața pline de adrenalină ale campionului. Pe spate, aceste tricouri au avut imprimată o ilustrație cât o mie de cuvinte, o capodoperă a fotografului: momentul în care elicopterul SMURD care îl preluase pe Adi pentru a-l transporta la spital în speranța că va fi salvat de medici se ridică de la sol, sub privirile copilotului Cosmin Diacu. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic!

Cortegiul funerar a trecut prin centrul orașului, pe bulevardul Oituz, și a atras toate privirile.

În spatele mașinii mortuare, în coloană, s-au poziționat zeci de motocicliști, care au ambalat motoarele într-un zgomot asurzitor, și mai multe SUV-uri de off-road, impunătoare prin dimensiuni și având toate reflectoarele aprinse.

Pentru scurt timp, cortegiul a zăbovit în fața Primăriei Onești, unde lângă altarul improvizat a fost adusă o mașină de curse pe care stăteau scrise mesaje sfâșietoare: Adi, nu te vom uita! Only no. 1! Cursa ta continuă acolo, sus! Dumnezeu să te odihnească! Și această mașină era pregătită pentru spectacolul de „rămas bun”, marcând trecerea campionului cum altcumva decât prin același zgomot puternic al sutelor de cai putere, de care Adi se îndrăgostise iremediabil.

Sute de coroane de flori, jerbe funerare, buchete de flori mai mici sau mai mari au umplut curtea bisericii odată ce cortegiul funerar a ajuns la destinație. O coroană era în formă de volan, o alta avea desenat numărul „1”, înconjurat de flori.

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un sobor de preoți avându-l printre ei pe părintele protopop Ioan Bârgăoanu, care la sfârșit a dat citire unui mesaj emoționant transmis de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Ioachim.

Odată încheiată slujba de înmormântare, sicriul cu trupul neînsuflețit al pilotului a fost purtat spre locul veșnic de odihnă al lui Adi Răspopa de prietenii apropiați, pe o alee flancată de sute de flori și în ropote de aplauze.

Rămas bun, campionule!