Consilierii locali oneșteni au fost convocați luni, 18 octombrie, la o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi figurează și un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local al unuia dintre cei mai vechi și apreciați dintre aleșii care alcătuiesc Consiliul Local în prezent.

Este vorba despre Alexandru Cristea, care se află la al treilea mandat de consilier local, de această dată din partea PMP. La primul mandat de consilier local, Cristea candidase din partea UNPR, iar între 2016 și 2020 a fost consilier local PSRo.

Alexandru Cristea a fost pentru un an și primar al Oneștiului, iar în 2016 a ieșit al treilea în cursa pentru Primăria Onești, după Nicolae Gnatiuc (PSD) și Constantin Lazăr (PNL).

În iunie 2015, când a preluat mandatul de primar interimar al Oneștiului, după încetarea mandatului de edil-șef al lui Laurențiu Neghină, Alexandru Cristea devenea, la vârsta de 27 de ani, cel mai tânăr primar de oraș din țară.

Alexandru Cristea și-a pierdut funcția de primar interimar (viceprimar cu atribuții de primar) după ce a și-a dat demisia din UNPR (formațiunea condusă de Gabriel Oprea) pentru a trece la PSRo (partidul lui Mircea Geoană).

Absolvent al Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești și al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Bacău, Alexandru Cristea a intrat în politică în 2012, când a candidat pe listele UNPR pentru funcția de consilier alături de primarul Laurențiu Neghină.

Demisia lui Alexandru Cristea din poziția de consilier local al Oneștiului va trebui aprobată de colegii acestuia, în ședința de mâine. (foto: arhivă)

Vom reveni cu detalii.