Iată că mai există eroi în România, iar un asistent medical în vârstă de 25 de ani, din Onești, a demonstrat că își iubește meseria mai presus de orice. Tânărul cadru medical a salvat un bătrân de circa 65 de ani fără să stea pe gânduri, cu toate că se afla în timpul liber.

Vlad Bălțaru lucrează în Bacău, dar sâmbătă, 23 ianuarie, fusese în Onești, pentru a-și vizita părinții. La plecare, tânărul asistent a observat pe marginea drumului, la ieșirea din Onești spre Bacău, trupul unui bărbat, prăbușit pe marginea drumului.

Cu toate că se afla în timpul liber, Vlad nu a stat mult pe gânduri și a sărit să vadă dacă poate fi de ajutor. Era ora 14.50, cu aproximație. Tânărul asistent din Onești a oprit mașina, a coborât, a evaluat situația și într-o fracțiune de secundă a decis să acționeze.

Am încercat să-i ofer primul ajutor și l-am așezat în poziția de siguranță. Avea puls stabil, însă cel periferic era slab, nu reacționa la stimuli și nu avea traumatisme vizibile. Am sunat la salvare și l-au luat. Nu am intervenit din dorința de a primi laude, ci doar pentru a anunța cumva, dacă cineva nu își găsește bătrânul să știe că este la Urgențe, la Onești. Poate cineva îl caută, ne-a spus Vlad.