O seară de neuitat, cu muzică frumoasă și dans, la Sala Polivalentă „Nadia Comăneci” din municipiul Oneşti, duminică seară. A fost seara seniorilor, eveniment pregătit de Primăria Oneşti cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și dedicat cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Pe lângă aceste cupluri, în sală au fost prezenți mulți alți seniori din Onești, peste 1.500 de persoane.

A fost o seară frumoasă, specială, în care cei care, practic, au construit Oneștiul, au arătat și cât de frumos știu să se distreze.

Seniorii au fost întâmpinați la sosire de către primarul Laurențiu Neghină, care le-a oferit în dar flori și bomboane de ciocolată. Sala s-a umplut până la refuz.

Îndrăgitul interpret de muzică ușoară Gabriel Dorobanțu i-a încântat timp de o oră pe seniori, care au fredonat alături de artist șlagărele sale nemuritoare. Apoi a urmat festivitatea de premiere a cuplurilor din Onești care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsnicie, oficiată de primarul Laurențiu Neghină.

Seara superbă s-a încheiat în acorduri de muzică populară, cântecele pline de voie bună ale Elenei Comăneci, într-o ținută impecabilă și cu un repertoriu autentic, reușind să-i scoată la dans pe seniori.

La eveniment au luat parte președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, prefectul Lucian Bogdănel și europarlamentarul Dragoş Benea.

Valentin Ivancea, preşedinte CJ Bacău: „Duminică, în sala Polivalentă “Nadia Comăneci”, pentru vârstnicii din Onești a avut loc un spectacol de excepție, susținut de Elena Comăneci și Gabriel Dorobanțu.

De asemenea, 83 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost premiate de către primăria municipiului de pe Valea Trotușului.

Nu este prima manifestare care dovedește că, la Onești, familia și credința sunt pe primul loc.

Pentru modelul de viață dat prin propriile trăiri și pentru înțelepciunea câștigată cu prețul greșelilor inerente ale vieții, transmit tuturor vârstnicilor profunda mea prețuire!

Vă mulțumim pentru lecțiile de viață pe care ni le dați zi de zi și pentru faptul că, datorită dumneavoastră, noi existăm!”

Dragoş Benea, europarlamentar: „Vârstnicii sunt o sursă inepuizabilă de înțelepciune şi experiență de viață, dar mai ales un exemplu de statornicie tradusă în devotament & fidelitate. 1600 de seniori au fost sărbătoriți azi, în Sala Polivalentă din Oneşti, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 83 de cupluri au fost celebrate pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie. Primarul Laurențiu Neghină, partenerul nostru, a organizat un adevărat regal pentru seniorii Oneştiului, aşa cum stă bine unei comunități care nu-şi uită rădăcinile şi nu-i uită pe cei care au pus cărămidă peste cărămidă, ridicând oraşul de pe Trotuş.”

Lucian Bogdănel, prefect judeţul Bacău: „Sală arhiplină la Oneşti, unde la inițiativa primarului Laurențiu Neghină peste 1600 de seniori au fost sărbătoriți cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Vârstnicii ne oferă, zi de zi, lecția neprețuită a înțelepciunii, fiind – deopotrivă – exemplul viu că dificultățile vieții pot fi depăşite cu răbdare, chibzuință şi înțelegere.”