Noaptea trecută, a decedat în Spitalul Județean de Urgență Bacău un militar din Focșani, implicat într-un grav accident petrecut săptămâna trecută pe drumul european 85, în localitatea Nicolae Bălcescu. Patru autoturisme au fost implicate într-un accident, după ce șoferul uneia dintre mașini a efectuat o depășire riscantă, notează Ziarul de Bacău.

Patru persoane au avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță. Printre ele și doi militari focșăneni care se întorceau la unitate după ce au participat la o misiune în județul Bacău.

„La data de 20 iulie 2023, în jurul orei 11.00, un autoturism Dacia Duster din dotarea Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” din Focșani, care revenea în garnizoana de dislocare dintr-o misiune executată în județul Bacău, a fost lovit frontal de un autoturism civil care circula din direcție opusă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor doi militari, care ulterior, au fost transportați la Spitalul Județean Bacău, precum și avarierea autovehiculului militar”, a transmis Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Caporalul Nicolae Condrat se afla la volanul mașinii Dacia Duster în momentul în care s-a produs evenimentul rutier. Rănile suferite de acesta au fost unele extrem de severe. Cu toate că a fost supus mai multor intervenții chirurgicale pe parcursul celor cinci zile de spitalizare, focșăneanul a decedat noaptea trecută.

Cel de-al doilea militar a fost externat și se află în afara oricărui pericol.

În vârstă de 46 de ani, caporalul Nicolae Condrat activa ca șofer în cadrul Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna”. În trecut, acesta executase cu succes 4 misiuni în Kosovo, Irak și Afganistan. (foto: ISU Bacău)