Practic Electrocasnice, unul dintre cele trei magazine de electrocasnice și electronice din Onești (alături de Altex și Flanco), se mută într-un spațiu nou.

După mai mulți ani în care a funcționat la parterul imobilului cu nr. 41 de pe bulevardul Republicii – peste drum de Flanco – Practic Electrocasnice se va muta lângă clinica oftalmologică Gauss, din bulevardul Republicii nr. 2.

Noul magazin va fi dispus pe două niveluri și va găzdui o gamă largă de produse electrocasnice de la branduri consacrate, cum ar fi Liebherr, AEG, Beko, Bosch, Miele, Electrolux, Grohe, Hansa, Zanussi, etc.

Rețeaua de magazine Practic Electrocasnice este deținută de compania Marelvi.

Distribuitorul de electro­casnice Marelvi Impex din Rădăuţi, judeţul Suceava, controlat de familia de antreprenori locali Mihalescul, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 366,6 mil. lei (76 mil. euro), în creştere cu apr­o­ximativ 12% faţa de anul an­t­erior, potrivit calculelor ZF pe baza da­telor de la Minis­te­rul Finanţelor. Com­pania a avut anul trecut un profit net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), mai mult cu 37% faţă de anul precedent, când Marelvi Impex a realizat un câştig net de peste 5,7 mil. lei (1,2 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 179 de angajaţi, cu 25 de oameni mai mult decât în 2019.

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi a fost fondat de antre­prenorul local Dumitru Mihalescul acum două decenii şi jumătate, ajungând în pre­zent să dis­tribuie branduri pre­cum Arctic, Beko, Whirl­pool sau Liebherr către aproximativ 500 de magazine, atât in­de­pendente, hiper­marketuri, reţele, ma­gazine online, cât şi pro­du­cători de mo­bilier, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Înce­pând din 2016, compania a extins businessul cu o divizie de apa­ratură comercială Liebherr, iar în 2019 a încheiat un parteneriat cu brandul Faber, specialist în domeniul hotelor.