Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Târgu Ocna, în timp ce se aflau într-o misiune de informare a cetățenilor, alături de reprezentanți ai Primăriei Târgu Ocna, au dat peste un copil care, plângând, le-a spus că s-a rătăcit de bunica lui, cu care plecase la cumpărături. Cu ajutorul oamenilor legii, copilul și-a regăsit bunica.  

“De la discuții cu cetățenii, până la activități de prevenire a faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, toate au fost în atenția jandarmilor din cadrul Postului de Jandarmi din Târgu-Ocna, care împreună cu reprezentanții din cadrul Primăriei Târgu-Ocna au verificat parcurile și zonele aglomerate din stațiune.

Pe timpul activității au întâlnit mulți copii cărora le-au vorbit despre modul de acţiune în situaţii de pericol, cum trebuie să acţioneze în momentul în care au o problemă, cum pot apela serviciul 112 şi care este finalitatea apelului respectiv, dar și despre folosirea responsabilă a rețelelor de socializare.

Însă, au întâlnit și o situație în care un copil a plecat de lângă bunica lui, care se afla la cumpărături și s-a rătăcit în zona apropiată magazinului. Jandarmii au fost în momentul și la locul potrivit și l-au observat pe copil, care era speriat și plângând le-a spus că nu o mai găsește pe bunica. La scurt timp, cu ajutorul lor copilul a ajuns alături de bunica lui.

Recomandăm cetățenilor să aibă grijă de bunurile personale și, în mod deosebit, de copiii care îi însoțesc, în special de cei cu vârste mici care se pot pierde ușor în mulțime într-un moment de neatenție al părinților, având în vedere aglomerația specifică acestei perioade.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare!”, au precizat jandarmii. (foto: IJJ Bacău)