Joi după-amiază, un echipaj de jandarmerie a observat, pe raza comunei Podu Turcului, o autoutilitară care transporta lemn de foc secționat, acesta fiind acoperit cu o prelată.

Atenția jandarmilor a fost atrasă de câteva bucăți de lemn care au căzut pe carosabil, moment în care au introdus numărul de înmatriculare în aplicația SUMAL 02, reieșind faptul că avizul de însoțire era emis pentru cantitatea de 1,2 mc, iar în autoutilitară păreau a fi mai mult. În câteva minute, jandarmii au luat legătura cu un echipaj de politie aflat în serviciu, care a procedat la oprirea în trafic a autoutilitarei și au solicitat prezența unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Zeletin.

În urma controlului, s-a stabilit că volumul încărcăturii nu corespunde cu cel înscris în avizul de însoțire, în autoutilitară fiind 3.3 mc material lemnos, de aproape trei ori mai mult decât în acte.

Jandarmii au sancționat conducătorul auto conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice cu amendă în valoare de 1000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Zeletin.

“Aducem la cunoștința transportatorilor că materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora, conform Codului Silvic”, se menționează în comunicatul IJJ Bacău. (sursa: comunicat IJJ Bacău)