Oboseala la volan face victime. O femeie a decedat, iar alta se luptă să supraviețuiască în urma unui accident rutier provocat de un șofer în vârstă de 61 de ani, din Bacău, care ar fi adormit la volan, potrivit radioiasi.ro.

 Accidentul s-a petrecut ieri, în județul Neamț, pe DN 15C, pe raza localității Crăcăoani (situată la circa 80 de kilometri de municipiul Bacău).

Autoturismul a părăsit partea carosabilă, a ajuns în șanțul betonat de pe marginea DN15 C și s-a oprit într-un capăt de pod.

În urma impactului, o pasageră de pe bancheta din spate a decedat pe loc, iar altă persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital.

Șoferul conștient a fost preluat de către echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

”Pompierii au scos cele trei victime și le-au predat echipajelor medicale aflate la locul evenimentului. Două victime sunt conștiente. Unei victime i s-a aplicat manevre de resuscitare. Din păcate, pasagera nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cealaltă pasageră a fost transportată de o ambulanță SAJ la spital, în stare gravă. La locul evenimentului au fost solicitate și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ. Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, a spus Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț a reieșit că, ”în timp ce un bărbat de 61 de ani, din Bacău, conducea un autoturism pe DN 15 C, din direcția Târgu-Neamț, în localitatea Crăcăoani, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu un capăt de pod”, a precizat Georgiana Moșu, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului rutier. (foto: radioiasi.ro, DRDP Iași)