În timp ce alte administrații bat pasul pe loc, în comuna Gura Văii, situată la o aruncătură de băț de Onești, primarul Silviu Tinei s-a pus serios pe treabă de când a preluat mandatul de edil-șef. „Avem motoarele turate la maxim în direcţia normalitate”, a ţinut să remarce primarul Tinei după ce s-a convins că toate șantierele deschise pe raza comunei evoluează în direcția bună.

„Astăzi (n.r. – ieri), m-am deplasat în teren pentru a verifica stadiul execuției unor lucrări ce vor aduce schimbări în bine pentru toți cetățenii comunei.

  1. Executantul investiției ,,Alimentare cu apă satele Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava și Capăta lucrează conform graficului dar, mai ales, cu străduința de a provoca deranj cât mai puțin. Am certitudinea că la sfârșitul perioadei de execuție vom oferi apă în casele din cele 5 sate.
  2. Terenul de sport din satul Temelia se pregătește de inaugurare. O frumoasă construcție ce, sper eu, va stimula activitatea sportivă în dauna tik-tok-ului.
  3. Au ajuns locurile de joacă pentru micuții satelor Dumbrava, Temelia și Motocești. Angajații Compartimentului Deservire și Servicii au început deja montarea acestora în satul Temelia, pentru că ne dorim ca la inaugurarea terenului de sport să fie gata și locul de joacă.
  4. Gogomăniile administrației anterioare care a încercat să ,,convingă,, apa pluvială să urce către deal le corectăm astăzi. Craterul de lângă DJ 119 – zona Grădinaru este anulat de către Consiliul Județean Bacău prin Serviciul Public Județean de Drumuri. Angajații execută lucrări de consolidare a drumului, de întărire a traversărilor de apă pluvială prin timpane, ziduri și aripi de sprijin. Mulțumesc, pe această cale, echipei din fruntea Consiliului Județean Bacău dar și conducerii Serviciului Public Județean de Drumuri pentru frumoasa colaborare și pentru înțelegere.
  5. Cetățenii navetiști de pe raza comunei nu mai stau în ploaie atunci când așteaptă autobuzul. Toate stațiile de autobuz de pe teritoriul comunei Gura Văii sunt nou-nouțe. Am rugămintea să le prețuiți și să le păstrați pentru că ele vă vor proteja de zăpada iernii ori stropii vremurilor ploioase.
  6. Rețeaua electrică din satul Pătrășcani se va extinde, așa cum am promis. Firma care a câștigat licitația a adus deja stâlpii de electricitate ce vor fi montați în zona Biserica Pătrășcani – Diaconu Gheorghe – Ochiu Narcis, în proximitatea DJ 119.
  7. Pârâul Mare din Temelia, zona Aval de pod DJ 119 a fost decolmatat și igienizat pentru prima oara. Protejăm astfel proprietățile dumneavoastră dar și ecosistemul acestui frumos curs de apă.
  8. Angajații Compartimentului Deservire și Servicii lucrează la înfrumusețarea și igienizarea comunei prin cosirea ierbii, toaletarea copacilor sau decolmatarea șanțurilor.

Conducerea Primăriei cât și angajații lucrează pentru cetățenii comunei.

Suntem echipa care a promis ca va duce Gura Văii spre normalitate și ne ținem de cuvânt”, a precizat primarul Silviu Tinei.