La 173 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, pompierii oneșteni și-au sărbătorit ziua în avans, duminică după-amiază, în mijlocul oneștenilor, pe platoul din fața Casei de Cultură.

Sute de copii și adulți au putut admira tehnica de care dispun angajații Detașamentului de Pompieri Onești. Pe lângă etalarea tehnicii, pompierii au executat aplicații practice privind intervenția la incendii și descarcerare și i-au invitat pe cei mici la volanul autospecialelor de intervenție, ori în barca pneumatică sau la ghidonul unui ATV. Micuții atât au așteptat, că imediat “au pus stăpânire” pe tehnica pompierilor cocoțându-se care pe unde s-a putut. Numai bine, pentru că și-au făcut poftă de mâncare înainte de prânz.

Coadă la autoscară

De departe, principalul punct de atracție pentru copii a fost autoscara. În dreptul autospecialei destinate intervenției la înălțime s-a format o coadă apreciabilă, micuții fiind extrem de dornici să fie ridicați la cer cu scara retractabilă.

Acțiuni similare s-au desfășurat în municipiile Bacău și Moinești.

“În perioada 13.09. – 17.09.2021, între orele 10:00 – 14:00, pompierii militari vă aşteaptă să fiţi alături de ei la sediul inspectoratului din municipiul Bacău, cât şi la sediile subunităţilor din Onești, Moinești, Comănești şi Podu Turcului la activităţile desfăsurate încadrul Zilelor Portilor deschise.

Toți cei care ne vor trece pragul vor avea posibilitatea să înveţe foarte multe lucruri despre activitatea ISUJ Bacău, misiunile specifice, tipurile de risc identificate pe teritoriul judeţului, dar şi despre regulile de comportare în diferite situații de urgență”, au precizat reprezentanții ISU Bacău.