Handbalul feminin oneștean are viitor. Cel puțin aceasta este concluzia rapidă care se poate desprinde la finalul celei mai recente competiții la care a luat parte echipa de junioare IV a OK Sport Onești. Sub îndrumarea antrenorilor Adrian Savași Corneliu Sburlan, micuțele handbaliste de la OK Sport Onești au făcut senzație la Festivalul euroregional RO1 de la Botoșani, organizat de Agenția Județeană de Handbal Botoșani și Liceul cu Program Sportiv Botoșani, sub egida Federației Române de Handbal. OK Sort Onești a câștigat competiția într-o manieră categorică, obținând victorii pe linie. 

Handbalistele pregătite de Adrian Sava și de Corneliu Sburlan au avut un parcurs fără greșeală în competiția de la Botoșani, superioritate recunoscută la final, cu sportivitate, de celelalte competitoare.

În debutul întrecerii, oneștencele s-au impus cu 23-15 (14-8) în fața echipei LPS Vaslui. Repartizată în Grupa A a competiției, echipa de junioare IV a OK Sport Onești a făcut mai departe ceea ce știe mai bine: să câștige. Rând pe rând, CSȘ Bacău, CSM Vatra Dornei, LPS Botoșani și LPS Iași au trebuit să recunoască superioritatea handbalistelor profesorului Sava.

REZULTATELE DIN GRUPA A OBȚINUTE DE OK SPORT ONEȘTI:

ACS OK SPORT ONEȘTI – LPS VASLUI 23-15 (14-8);

ACS OK SPORT ONEȘTI – CSS BACĂU 25-13 (11-6);

CSM VATRA DORNEI – ACS OK SPORT ONEȘTI 6-33 (4-17);

ACS OK SPORT ONEȘTI – LPS BOTOȘANI 36-4 (15-3);

ACS OK SPORT ONEȘTI – LPS IAȘI 20-10 (11-4);

În marea finală, OK Sport Onești a avut de înfruntat echipa LPS Suceava, de care a dispus cu scorul de 20-18 (11-9), la capătul unui meci frumos, cu multă ambiție, pe care l-a controlat de la început până la sfârșit.

„Festivalul Euroregional de la Botoșani a însemnat pentru noi 3 zile cu câte 2 jocuri în fiecare zi, 6 meciuri solicitante care au încercat mult rezistența fizică, capacitatea de concentrare și luciditatea sportivelor noastre în momentele importante ale jocurilor. În afara rezultatului obținut, am câștigat în ceea ce privește coeziunea echipei, spiritul de sacrificiu și bucuria jocului. Anul acesta luptăm pe 2 fronturi cu aceste fete, la junioare III și IV, acumulăm cunoștințe și încredere în noi.

La junioare III, am încheiat Seria A pe locul al 4-lea din 10 echipe înscrise la început de an competițional și suntem calificați în Grupa semifinală Speranță 1, unde vom întâlni echipe puternice care să ne ajute să ne creștem valoarea ținând cont că aceaste fete sunt mai mici cu 1 sau 2 ani decât competitoarele lor.

La junioare IV, suntem calificați la Turneul Semifinal și vom întâlni adversari redutabili pe care, cu multă muncă și ambiție, ne dorim să îi surclasăm pentru a ajunge la Turneul Final, reeditând astfel participarea de anul trecut”, a declarat prof. Adrian Sava.

La această competiție au participat 11 echipe din 6 județe: Neamț, Bacău, Iași, Botoșani, Suceava și Vaslui.

Echipele calificate pentru faza următoare a competiției, turneul semifinal, sunt în ordinea locurilor obținute:

  1. ACS OK SPORT ONEȘTI
  2. LPS SUCEAVA
  3. CSO BUHUȘI
  4. LPS VASLUI