La doar 16 ani, handbalista oneșteană Mălina Avădanei și-a trecut în palmares un succes remarcabil izbutind să cucerească cu naționala de handbal cadete a României trofeul Jocurilor Mediteraneene. Mălina Avădanei și celelalte tricolore au câștigat medaliile de aur după ce s-au impus în finala de la Podgorica, cu scorul de 20-18, chiar în fața reprezentativei gazdă, a Muntenegrului.

La finalul partidei în care tricolorele și-au luat revanșa în fața muntenegrencelor și le-au suflat mult-râvnitul trofeu, Mălina Avădanei și celelalte jucătoare s-au descătușat și s-au prins într-o horă a bucuriei în aplauzele publicului care le-a recunoscut, cu sportivitate, superioritate.

Mălina Avădanei evoluează pe postul de inter dreapta și s-a afirmat încă din primii ani de carieră în numeroase turnee și competiții naționale la care a participat cu OK Sport Onești, așa fiind descoperită și de Corona Brașov, ai cărei conducători s-au convins imediat de potențialul său uriaș și au racolat-o, transferând-o la gruparea de sub poalele Tâmpei (după un scurt intermezzo al sportivei pe la CSȘ Bacău).

Parcursul naționalei de cadete a României la Jocurile Mediteraneene:

20-16 vs. Spania (18 aprilie)

27-16 vs. Kosovo (18 aprilie)

16-20 vs. Muntenegru (19 aprilie)

21-12 vs. Croația (21 aprilie)

28-12 vs. Turcia (21 aprilie)

19-16 vs. Croația (22 aprilie, semifinale)

20-18 Muntenegru (23 aprilie, finală) (foto: facebook.com/handbal.feminin/)