Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au acţionat în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate deoperatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate.

Astfel, poliţiştii de la economic, împreună cu cei de ordine publică şi poliţişti criminalişti, au efectuat controale la 48 de operatorii economici de pe raza judeţului. Controalele au vizat verificarea preţurilor practicate de agenţii economici, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 106.500 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 29.000 de lei, reprezentând cutii de detergent, alcool sanitar şi produse de igienă, curăţenie şi dezinfecţie.

Exemplu:

Poliţiştii, împreună cu reprezentanţii DSP Bacău au efectuat un control la o societate comercială din comuna Mărgineni unde au identificat bunuri pentru care există suspiciunea că ar fi neconforme şi pentru care administratorul nu a prezentat toate documentele necesare comercializării.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar bunurile identificate, respectiv, dezinfectanţi, au fost indisponibilizate, valoarea comercială a acestora find de 54.000 de lei. Totodată, reprezentanţii DSP au amendat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 10.000 de lei. (sursa: IPJ Bacău)