Plictisit, probabil, de rolul de paznic de spital, un bărbat din localitea Ștefănești, județul Argeș, a vrut să se amuze și, spun martorii, ar fi dat cu spray lacrimogen după o pisică, relatează stirileprotv.ro.

Acțiunea sa a dus însă la o operațiune amplă de evacuare. 28 de pacienți, mulţi dintre ei imobilizaţi, au fost scoşi cu tot cu paturi sau cărucioare din saloane, după ce un miros puternic a inundat pavilionul. Şi 30 de cadre medicale au ieșit de urgență și au dat alerta: s-au temut de o nenorocire.

Imediat cum s-a simţit mirosul înţepător, personalul spitalului a scos pacienţii afară. Unul dintre asistenţii medicali le-a povestit celor din conducere că l-a văzut pe paznic, angajat al Consiliului Judeţean, dând cu sprayul lacrimogen din dotare după o pisică, exact în uşa clădirii, mai scrie sursa citată.

Portarul nu a putut să-și explice fapta.

Bătrâni, bolnavi şi chiar imobilizaţi la pat, oamenii au fost scoşi în frig pentru a evita ceea ce putea fi o nenorocire. I-au urmat cadrele medicale.

La faţa locului au sosit, imediat, o mulţime de pompieri, echipaje SMURD, poliţişti şi angajaţi ai firmei de distribuţie a gazelor.

Cu toţii au rămas mască atunci când au aflat că toată mobilizarea fusese din cauza paznicului – care a vrut să-și condimenteze, probabil, activitatea, altfel monotonă.

La spital au ajuns şi şefii agentului de pază, de la firma angajată de Consiliul Judeţean. Nu au vrut să comenteze, pentru moment, gestul bărbatului. (foto: captură TV)