Deşi este interzis, zeci de şoferi parchează zilnic autoturismele personale în staţiile special amenajate pentru taxiuri. Șoferul unei autoutilitare care a parcat astăzi după-amiază pe un loc de taxi de pe bulevardul Oituz din Onești a avut ghinionul ca la scurt timp să treacă pe acolo un echipaj al Poliției Locale.

Polițiștii locali au oprit și și-au notat numărul de înmatriculare al mașinii parcate neregulamentar în vederea sancționării șoferului acesteia.

Poliţia Locală intervine constant şi-i sancţionează pe şoferii care ocupă abuziv locurile destinate taximetriștilor, însă mulţi alţi şoferi continuă să parcheze în stațiile special amenajate pentru taxiuri ignorând total indicatoarele rutiere care le interzic acest lucru.

Atunci când sunt prinşi cu maşinile parcate în loc nepermis, şoferii găsesc tot felul de scuze, de la faptul că au staţionat doar pentru puţin timp sau că au avut nevoie urgent să oprească în locul respectiv şi se plâng că lipsa locurilor de parcare îi determină să procedeze în acest fel.

„Aproape de fiecare dată când vin în staţie găsesc câte o maşină sau mai multe staţionate pe locurile unde au dreptul doar maşinile taxi. Ce să facem? Să stăm toată ziua să ne certăm cu aceşti şoferi care nu respectă legea?”, s-a plâns un taximetrist.