Un urs a dat iama, azi-noapte (n.r. – joi, 6 decembrie, spre vineri, 7 decembrie 2018), în două gospodării din Helegiu, unde a făcut prăpăd. Sălbăticiunea a omorât două capre și un porc, spre disperarea oamenilor.

Potrivit spuselor primarului comunei Helegiu, Ciprian Enea, ursul ar fi poposit în zonă încă de duminică seară, din acel moment atacând constant animalele de talie mică din gospodăriile oamenilor.

“Din câte se pare, ursul a ajuns la noi în zonă de duminică noapte. A fost reperat de către oameni chiar și în centrul satului Helegiu. În noaptea de duminică spre luni a omorât două capre, la familia Capătă Neculai, la ieșirea din localitate spre Drăgugești. Apoi, luni noapte, ursul a mai făcut alte două victime, două capre aparținând familiei Toderașcu, care locuiește în zona CAP-ului. Iar azi-noapte a omorât un porc la familia Drug și două capre la familia Capătă Daniel.

Ne-am întrunit într-o comisie, conform procedurilor, am informat Ministerul Mediului despre cele întâmplate, am întocmit documentația necesară, iar acum așteptăm ca dânșii să ia o decizie, ei fiind singurii în măsură să hotărască soarta ursului: ori va fi tranchilizat și apoi dus în pădure, ori va fi ucis.

Acum nu știm nici noi sigur dacă este același urs în cazul tuturor atacurilor. Credem că este vorba despre un puiandru, pentru că dacă ar fi fost un urs adult ne gândim că ar fi atacat și animale de talie mai mare, precum vacile. Oamenii sunt solidari, s-au unit și acționează împreună pentru a ține ursul la distanță până când se va lua o decizie. De asemenea, jandarmii sunt oricând pregătiți să intervină”, ne-a declarat edilul-șef al comunei Helegiu.

 Vizita ursului a fost surprinsă și de camerele de supraveghere stradale, după cum se poate vedea în imaginile alăturate, iar pozele cu animalele moarte, după ce au fost atacate de urs, sunt șocante.