Elevii din Mănăstirea Cașin, comună situată la câțiva kilometri de Onești, vor învăța de anul acesta într-o școală ultramodernă, după ce au fost finalizate lucrările de reabilitare finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Valoarea totală a investiției este de peste 6 milioane de lei.

“În urma implementării unui proiect PNDL în valoare totală de peste 6 milioane de lei, Școala Gimnazială ,,Regina Maria” din localitatea Mănăstirea Cașin își așteaptă, în noul an școlar, elevii și profesorii cu săli de clasă moderne, colorate și care să le asigure acestora tot confortul pe parcursul orelor. De la grupurile sanitare, la holuri și până la terenul de sport, totul arată impecabil.

Autoritățile locale au depus toate eforturile pentru ca proiectul să fie finalizat înainte de întoarcerea în bănci a copiilor”, se arată într-o informare a Prefecturii Bacău, instituție care a fost reprezentată la inaugurarea școlii de subprefecții Tudorița Lungu și Narcis Jitaru.

Subprefectul județului Bacău, Tudorița Lungu a declarat: „Să dea Dumnezeu ca anul acesta să nu mai fim nevoiți ca elevii să învețe online și să-i primim fizic în școli. Aici, la Mănăstirea Cașin, inaugurăm sălile modernizate și pregătite cu multă grijă și căldură în școala care poartă numele celei mai puternice femei din istorie pe care o cunoaștem, Regina Maria, eveniment posibil și datorită unui primar puternic în persoana doamnei Adraian Enache. Vă rog din tot sufletul, dragi cadre didactice, doamnă director, să colaborați cu autoritățile locale pentru a funcționa normal și bine, dar, mai ales vă rog să faceți corp comun cu părinții și copiii aceștia care au trecut prin pandemie să recupereze anul acesta tot ce au pierdut și la final să fie mult îmbogățiți. Împreună cu subprefectul Narcis Jitaru suntem alături de autoritățile locale și în special de la Mănăstirea Cașin și vă sprijinim. Mult succes în noul an școlar!”. (foto: Primăria Mănăstirea Cașin)