România trimite astăzi un nou modul de intervenție pentru stingerea incendiilor Grecia, din care fac parte și șase pompieri băcăuani.

În cursul zilei de astăzi vor pleca spre Grecia încă 50 de specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale terestră împreună cu 4 autospeciale de stins incendii de pădure, 3 cisterne de 10.000 litri, 1 autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) și 1 tabără mobilă pentru cazare.

Din modul de intervenție fac parte și șase pompieri băcăuani: Lt. col Hodorog Gabriel- comandant, Plt. Măgirescu Cosmin – comandat echipaj și conducător auto, Plt. maj. Munteanu Ciprian – comandant echipaj, Plt. adj Stanciu Gabriel – conducător auto, Și plt. Benga Mihai – comandat echipaj și conducător auto și Sg. maj. Comănescu Marius – conducător auto.

„Le ținem pumnii colegilor noștri, îi felicităm pentru profesionalismul și pregătirea de care dau dovadă în permanență și îi așteptăm să revină cu bine acasă!”, a transmis ISU Bacău.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională.

Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 80 de pompieri români salvatori sunt deja prepozitionați în zona afectată de incendii de pădure și desfășoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.