În perioada 11-12 iunie 2022, la Centrul de Agrement Trotuș – Ionuț Iftimoaie Comănești a avut loc o adevărată sărbătoare a Artelor Marțiale, Metoda Qwan-Ki-Do: Cupa Națională Valea Muntelui, ediția a IV-a, pentru copii și juniori (4-17 ani).

La competiție au participat peste 150 de sportivi, reprezentând 9 cluburi, din 5 județe.

Rezultatele tuturor au fost remarcabile, iar fericirea copiilor a fost de nedescris. Sportivii au evoluat la 7 probe de concurs:

  • Probe tehnice, individual, sincron pe echipe, lupte regizate pe echipe;
  • Probe tehnice de arme tradiționale, baston, nunchakcu, individual, sincron pe echipe, lupte regizate pe echipe;
  • Proba de luptă competițională.

“Micii sportivi, cu toții au creat un impresionant festival al Qwan Ki Do-ului în România prin evoluții spectaculoase, de o calitate apreciabilă. Sportivii, care sunt totodată și elevi, au primit un binemeritat început de vacanță încununat cu zâmbete, bucurie și rezultate pe măsură, precum au fost și rezultatele școlare. Mulțumim din suflet domnului primar Viorel Miron, care, ca de fiecare dată, ne ajută și ne sprijină necondiționat”, a precizat președintele clubului sportiv Valea Muntelui Comănești , Dorel Preda, deținător al centurii negre, 5 Dang.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă Club Sportiv Valea Muntelui Comănești în parteneriat cu Primăria Orașului Comănești.

Pe parcursul celor 2 zile de concurs au fost prezenți invitați speciali: primarul orașului Comănești, Viorel Miron, subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, Ionuț Iftimoaie, fost campion mondial la K1.