Tot weekend-ul și în prima zi a acestei săptămâni, lucrătorii de la RAJA au avut de lucru în cartierul TCR, pentru a desfunda o coloană de canalizare care refulase pe străzi, mizeria și mirosul în zona afectată fiind insuportabile.

Problema a fost în cele din urmă rezolvată, astfel că în urma intervenției lucrătorilor de la RAJA – operatorul sistemului public de apă și canalizare din Onești – apa care inundase străzile din cartier s-a retras.

Mizeria adunată din canalizarea înfundată a fost depozitată de lucrătorii de la RAJA într-o ghenă de gunoi. După cum se poate vedea în imaginea alăturată, s-au găsit în canalizare în primul rând foarte multe cârpe chiar și de mari dimensiuni, articole de îmbrăcăminte, dar și multe alte obiecte ori resturi de vegetație (crengi), pungi de nailon, etc.

“Mă așteptam la așa ceva. Din păcate, pentru unii oameni WC-ul din casă a devenit un fel de coș de gunoi. Se aruncă tot felul de gunoaie fără să se conștientizeze că, odată ajunse pe conducte, acestea le înfundă și provoacă mari neplăceri atâtor locatari. E o lipsă totală de civilizație!”, ne-a declarat un bărbat care locuiește în cartierul TCR.

Apa din canalizarea înfundată s-a revărsat pe străzi, un perimetru destul de întins din cartierul TCR, cuprinzând și zona din apropierea fostei saune, fiind inundat până ieri (detalii AICI).